Paineilmasuodatin

Paineilmasuodatin on suositeltavaa asentaa aina kompressorin tai paineilmakuivaimen jälkeen, mutta ainakin silloin kun paineilman mukana ei saa mennä ylimääräisiä partikkeleita käyttöpisteelle. esim. elintarviketeollisuudessa, maalaamoissa, teollisuudessa.

Omega air AF paineilmasuodattimet sopivat vaativaankin käyttöön!

Kun olet asentamassa kompressoria paineilmalinjaan, niin muista aina asentaa myös paineilmasuodatin. Öljyvoideltu ruuvikompressori ja öljyvoideltu paineilmakompressori kuluttaa aina jonkin verran öljyä, mikä menee paineilman mukana paineilmaverkostoon ja sieltä käyttölaitteille. Esimerkiksi kun alat maalaamaan maaliruiskulla, niin sinun on varmistettava, ettei maalin sekaan mene öljyä, ja näin pilaa maalipintaa.

Omega Air AF paineilmasuodatin poistaa tehokkaasti partikkelit ja öljyt paineilmasta. Suosittelemme asennettavaksi 1kpl paineilmasuodattimia säiliön jälkeen. Paineilmasäiliöstä voi irrota metallia ja näin vahingoittaa esimerkiksi mutteriväännintä. Hyvä asennustapa on 1kpl ennen kuivainta ja 1kpl paineilmakuivaimen jälkeen.

Omega Air AF linjasuodatin patruunat poistavat tehokkaasti kaiken. Poistokyky jopa 99.99%.

  • R= esisuodatin
  • M= keskitason suodatin
  • S= hienosuodatin
  • A=aktiivihiili suodatin (hajuttomaan ja mauttomaan paineilmaan)

Kompressorikaupan paineilmasuodattimet kestävät 16bar painetta ja niissä on automaattiset lauhdeveden/öljyn poisto uimurit. Suodatin rungot ovat alumiinia, joten ne eivät ruostu. Rungon ja suodatin kupin tiivistää o-rengas. Ulkopuoli on jauhemaalattu sinisellä värillä, joten ulkoinenkin olemus on moitteeton.

Paineilmasuodattimen patruunan vaihto

Paineilmasuodattimen patruunan vaihto on helppoa. Kytke paine pois uimurin kautta ja vääntämällä suodattimen kuppia vastapäivään, niin kuppi irtoaa. Paineilmasuodattimen patruunan vaihto kannattaa suorittaa vuoden välein ja muista vaihtaa aktiivihiili suodatin patruuna 6kk välein. Patruunan vaihtoa kun ei tahdo muuten muistaa niin on suositeltavaa kirjoittaa suodattimen kylkeen patruunan vaihtopäivä. Perinteinen tussi ja tarra menetelmä toimii tässä oikein hyvin, jos ei laita muistutusta esim. kalenteriin. Uimurin vaihto on suositeltavaa noin 2-3 vuoden välein asennuksesta, jotta olet varma että, öljyt ja muut partikkelit varmasti poistuvat suodattimen kupista. Voit myös asentaa uimurin tilalle Omega Air automaattisen tai kello-ohjatun lauhteenpoistimen.

Me vaihdamme suodatin patruunan samalla kun huollamme kompressorin vuosihuollon. Öljyt, öljysuodatin ja linjasuodattimen patruunan vaihto on osa vuosihuoltoa mitä suosittelemme tekemään säännöllisesti. Mikäli kompressorisi kaipaa säännöllistä vuosihuoltoa niin Uudenmaan Painehuolto voi tarjota sinulle kompressorin vuosihuoltosopimusta.

Huoltosopimus on helppo tapa varmistaa että paineilma on laadukasta ympäri vuoden ja kompressori on toimintakunnossa silloin kun sille on käyttöä.

Mikäli suoritat itse huollon ja kaipaat oikeita osia niin ole yhteydessä meihin ja autamme sinua oikeiden toimenpiteiden ja oikeiden osien löytymiseksi. Meillä on valikoimassa satoja huoltotarvikkeita kaiken kokoisille ja merkkisille kompressoreille.

Suodattimissa on sisäkierre, joten ne on helppo asentaa esimerkiksi paineilmaputkistoon. Saatavilla on myös kannakkeita, joten voit kiinnittää ne esimerkiksi seinään. Tarkistathan oikean koon, jotta virtaus on riittävä. Omega Air AF0075 virtaus kuuluisi olla 1200l/min.

Paineilmasuodatin ei poista kaikkea vettä paineilmasta, eli ainoa vaihtoehto, jos haluat veden täysin pois paineilmasta, on asentaa Omega Air RDP jäähdytyskuivain ja sen jälkeen Omega Air AF linjasuodattimet.

Katso lisätietoja Paineilmansuodattimista. (PDF-Esite)