Öljytön kompressori

Öljytön kompressori on oikea vaihtoehto silloin, kun vaaditaan 100 prosenttisesti öljytöntä paineilmaa. Öljyttömiä kompressoreja käytetään tyypillisesti kaasujen paineistamiseen teollisuudessa, laboratorioissa, sairaaloissa, hammaslääkärissä, elektroniikkateollisuudessa, maataloudessa ja elintarviketeollisuudessa.

Kompressorikaupan valikoimassa olevat laadukkaat Gentilin Clinic öljyttömät ja IES scroll kompressorit voivat käydä jopa 24/7 ilman rikkoontumista, ja käytössäsi on jatkuvasti laadukasta, taatusti öljytöntä paineilmaa, ilman pienintäkään riskiä paineilman sekaan joutuvasta öljystä. Lisäämällä paineilmasäiliön, paineilmakuivaimen ja linjasuodattimia tarpeellisen määrän, varmistat paineilman jatkuvuuden ja viimeistelet paineilman kuivuuden ja poistat viimeisetkin partikkelit paineilman joukosta ja näin paineilma on parasta mahdollista laatua saavuttaessa käyttöpisteen.

Kompressorit ovat hiljaisia (64db) käyttöääneltään, mutta niihin on saatavilla vielä lisävarusteena ääntä eristävä kotelointi (-12db) ja silloin voi kompressorin tuoda lähemmäksi käyttötilaa tarvittaessa.

Öljyttömän kompressorin toimintaperiaate

Öljyttömän mäntäkompressorin toiminta vastaa öljyvoideltujen mäntäkompressorien toimintaperiaatetta, mutta tuotettu korkealaatuinen paineilma on taatusti öljytöntä ja täyttää tiukimmatkin vaatimukset paineilmanlaadulle.

Öljyttömän kompressorin etuja

  • Taatusti öljytön, puhdas paineilma
  • Huoltoväli voi olla jopa 3000 tuntia (Gentilin öljytön Clinic kompressori)
  • Minimaaliset huoltokustannukset
  • Öljytön mäntäkompressori toimii taatusti myös alhaisissa lämpötiloissa/kylmässä (esim. rakennustyömaalla), missä öljyvoideltu kompressori ei jaksa lähteä käyntiin, voitelu ei toimi ja kompressori saattaa jopa rikkoontua
  • Pitkä 3 vuoden takuu (Gentilin öljytön kompressori)
  • Öljyttömän kompressorin puutteellinen huolto ja jonkin komponentin rikkoutuminen ei voi missään vaiheessa johtaa öljyvuotoon, joka saattaisi aiheuttaa tuotteen tai yrityksen maineen vahingoittumisen

Öljytön IES scroll -kompressori

Öljytön IES scroll -kompressori eroaa toimintaperiaatteeltaan mäntäkompressorista ja se on tyypiltään scroll-kompressori. Edestakaisin liikkuvan männän sijaan scroll-kompressorissa on kaksi sisäkkäistä kierukkaa, joista ulompi pysyy paikallaan ja sisempi tekee pyörivää liikettä. Kierukat hipovat toisiaan muutamista kohdin, jolloin niiden väliin muodostuu ilmalle ”taskuja”. Pyörimisliikkeen seurauksena nämä ilmataskut pienenevät, ilman siirtyessä kohti kierukoiden keskustaa. Ilmataskun pienentyessä paine lisääntyy ja samalla saadaan aikaiseksi korkealatuista öljytöntä paineilmaa, joka syötetään kompressorilta paineilmajärjestelmään.

ISO 8573-1 LUOKKA 0 sertifioidut IES öljyttömät Scroll-kompressorit ovat helppokäyttöisiä ja helppoja ylläpitää, sekä ne vievät hyvin vähän tilaa. Mäntäkompressoriin verrattuna scroll-kompressorin etuna on se, että paineilmantuotto on sykäyksettömän jatkuvaa.

Meiltä löytyy kokemusta kompressoreista ja paineimaverkostoista jo 20 vuotta! Osaamme varmasti auttaa, kun kaipaat ammattilaisen mielipidettä korjaukseen tai huolto-osiin liittyen. Valikoimamme on laaja myös öljyttömien kompressoreiden huolto-osiin. Voit tiedustella osia ilmoittamalla kompressorin merkin ja mallin sekä käyttötunnit.

Huoltoverkostomme kattaa koko Suomen Hangosta Nuorgamiin. 

Mikäli valikoimastamme ei löydy sinulle sopivaa öljytöntä kompressoria niin voit olla yhteydessä meihin ja tarjoamme kaipaamaasi kompressoria tilausvalikoimasta. Kerro tarvitsemasi l/min, käyttötarkoitus ja käyttösijainti. esim. 800l/min, maidon tuotanto, navetta.

Säästä kallista aikaasi ja ota yhteyttä heti kun mieleesi tulee kysymys liittyen paineilmaan. Me olemme ammattilaisia ja kokemuksemme vuoksi tiedämme suurimman osan tulevista ongelmatilanteista jo! Se mitä emme tiedä niin selvitämme!