Kompressoriöljy

Korkealaatuinen kompressoriöljy kaikkiin kompressorityyppeihin. Kompressorityypin mukaan oikein valittu kompressoriöljy takaa vähäisen kulumisen, erinomaisen jäähdytyksen ja pitkän käyttöiän kompressorille. Hyvällä kompressoriöljyllä kompressorin elinkaari lisääntyy useilla vuosilla.

Kompressoriöljyn valinta

Erityyppisten kompressorin toimintaperiaatteen takia niiden voiteluöljylle asettamat vaatimukset ovat erilaisia, kuten on esimerkiksi autojen ja märkälevykytkimellä varustettujen moottoripyörienkin välillä. Öljykylvyssä oleva moottoripyörän märkälevykytkin tarvitsee toimiakseen kitkalisäainetta, mutta autonmoottoriin ei kitkalisäainetta kaivata. Toinen kansanläheisempi vertaus sopii diesel- ja bensiinimoottorien välillä. Niissäkin öljyvaatimukset ovat erilaisia, sillä dieselöljyssä on oltava HP-lisäaineita parantamassa öljyn paineenkestoa. Sama koskee erityyppisten kompressorien voiteluöljyjä. Kompressoreissakaan ei siis ole yhdentekevää mitä voiteluöljyä niissä käytetään.

Kompressoriöljyt paineilmakompressoreihin sekä lamellikompressoreihin – Mega Air MaQoil V-100

  • Kompressoriöljyn viskositeetti 40 celsiuksessa 92cSt, 100 celsiuksessa viskositeetti on 10,6 cSt
  • Alhaisin käyttölämpötila on -27 celsiusta

Kompressoriöljyt ruuvikompressoreihin – Mega Air MaQoil V-46

  • Erinomainen suoja ja kestävyys
  • Mineraalipohjainen kompressoriöljy, jonka vaihtoväli on 4000 tuntia tai kerran vuodessa.
  • Täyssynteettinen öljy kuumaan paikkaan tai kylmään olosuhteeseen, 8000 tunnin vaihtovälillä tai kerran vuodessa

Öljyjen erilaiset ominaisuudet on sovitettu tarjoamaan paras voiteluainekerros ja suoja kuluville osille sekä jäähdytykselle, juuri niissä kompressorityypeissä mihin ne on tarkoitettu. Ei siis kannata ajatella, että mikä tahansa öljy riittää kompressorillesi. Eri öljyjä ei kannata sekoittaa keskenään, sillä tällöin öljyn laatu sekä sen voitelu- ja suojausominaisuudet voivat heikentyä.

Kompressorikaupastamme myös elintarviketeollisuuden vaatimukset täyttävä elintarviketasoinen voiteluaine ruuvikompressoreihin. Näiden öljyjen sekaan ei luonnollisesti saa sekoittaa muita öljylaatuja, että lopputuotteeseen ei pääse haitallisia aineita. Elintarviketason voiteluöljyt voidaan vaihtaa korkealaatuisiin IES ja Boge sekä KTC ruuvikompressoreihimme sekä kaikkiin markkinoilla oleviin kompressoreihin, kunhan järjestelmä ensin huuhdellaan huolellisesti.

Meillä valikoimassa nyt myös työkaluöljy MEGA AIR V-32 1l! Suojaa ja voitelee työkaluja antaen toimintavarmuutta ja samalla pidentää työkalujen käyttöikää. Muutama tippa tätä öljystimeen ja varmistat paineilmatyökalun pitkäaikaisen toiminnan.

Kompressoreille on hyvä tehdä huolto joko käyttötuntien mukaan tai vähintään kerran vuodessa. Vuosihuollon yhteydessä suositellaan vaihtamaan kompressorista myös öljyt. Meidän valikoimista löydät yleisimmät kompressoreissa käytettävät öljyt. Mikäli valikoimasta ei löydy sinun kompressoriisi sopivaa öljyä niin voit tiedustella sopivaa vaihtoehtoa ottamalla yhteyttä ja kertomalla kompressorisi merkin ja mallin.

Uudenmaan Painehuolto Oy suorittaa kompressoreiden huoltoja ja myös paineilmaverkoston vuotokartoituksia. Lisätietoja huolloista ja vuotokartoituksista voit lukea Uudenmaan Painehuollon sivuilta.

Käy tykkäämästä meistä Facebookissa (Tästä klikkaamalla sivuille) ja käy klikkaamassa meidän Youtube-tili seurantaan (Tästä klikkaamalla sivuille) niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tuotetarjouksistamme ja kehität tietouttasi paineilmasta.