Paineilmatyökalut

Paineilmatyökalut valikoimaamme kuuluu eritehoisia kestäviä ja huolettomia paineilmatoimisia mutterinvääntimiä, jotka kulkevat kansansuussa ”pulttipyssyinä”.

Moni on varmasti tuskaillut tiukalle vedettyjen auton renkaanpulttien kanssa erilaisilla jatkovarsilla niitä auki yrittäessään. Paineilmakäyttöisissä mutterinvääntimissä yhdistyvät väkevä vääntö sekä iskuvoima. Tiukkaan väännetty, tai kiinni hapettunut pultti tai mutteri aukeaa helpommin, kun siihen saadaan vääntöliikkeen aikana kohdistettua sopivan voimakas isku. Mutterinväännin tekee nämä molemmat ja tiukallakin olevat pultit/mutterit aukeavat sillä helposti. Mutterinväännin onkin miltei välttämätön työkalu pyörienvaihdossa ja reilummin voimaa vaatimissa muissakin asennustöissä.

Mutterinväännin kuuluu jokaisen autotallin ja korjaamon vakiovarusteeseen. Yleisin koko mutterinvääntimille on ½” istukalla oleva. Kun tarvitset vielä enemmän potkua avaamiseen, valittavanasi on ¾” istukalla oleva mutteriväännin, jossa on vääntöä 1900 Nm!

Paineilmakäyttöisen mutterivääntimen optimaalinen syöttöpaine on 6,3bar. Valitessanne ¾” vääntimen, muistakaa asentaa ainakin ½” paineilmansyöttöletku, jotta pulttipyssy saa tarpeeksi ilmaa. ½” vääntimiin riittää 3/8” liitäntäletku tai letkukela jossa on 3/8” letku. Letkukelat myös kompressorikaupasta.

Mega Air pulttipyssyssä on tukeva kuminen kädensija, jolloin väännin pysyy hyvin kädessä eikä pulttipyssy  kylmene niin paljon paineilman vuoksi. Mutterivääntimissä ei ole mukana paineilmanippaa, joten muistathan tilata myös sellainen kompressorikaupasta.

Paineilmatoiminen pulttipyssy on kevyt, jolloin käyttäminen ei rasita käsiä. Kaikki kompressorikaupan työkalut ovat teollisuuteen ja ammattikäyttöön sopivia ja erittäin vaativille harrastajille.

Paineilmatyökalujen kunnossapito

Pysyäkseen hyvässä kunnossa paineilmatyökalu tarvitsee ajoittaista voitelua. Tähän helppokäyttöinen ja kätevä ratkaisu on automaatti öljystin, joka huolehtii mutterinvääntimen voitelemisesta. Huomioithan kuitenkin, että öljystintä ei kannata asentaa paineilmalinjaan, jossa öljyttömyys on yksi paineilman laatuvaatimuksista. Voit toki laittaa öljyä perinteisin menetelmin, eli laittamalla pari tippaa öljyä paineilman sisäänmeno nipan kautta.

On myös erittäin tärkeä muistaa, että paineilma on kuivaa, eli siinä ei ole vettä. Kompressorikaupasta saat erittäin laadukkaita paineilmakuivaimia, jotka poistavat kosteuden paineilmasta ja paineilmatyökalujen käyttöikä pidentyy huomattavasti.

Paineilmatyökalut ovat näppärä käyttää ja työskentely helpottuu vielä huomattavasti sopivilla lisävarusteilla. Letkukelalla saat näppärästi työkalun käytössä tarvittavan letkun pois pyörimästä jaloista ja letkuun sopivat pikaliittimet ovat osa myös meidän kattavaa valikoimaa.

Mikäli sinulla on erikoistarpeita paineilmatyökaluille niin ole rohkeasti yhteydessä meihin ja me autamme sinua löytämään sopivan työkalun tilausvalikoimasta. Tuomme maahan eri merkkisiä paineilmatarvikkeita ja varmasti meiltä löydät myös tarvitsemasi työkalun.