Paineilmakompressori

Paineilmakompressori, Mäntäkompressori tai ihan vaan kompura kansankielellä. Rakkaalla perinteisellä työskentelyvälineellä on luonnollisesti monta nimeä.

Mäntäkompressori on hyvä vaihtoehto silloin kun paineilmantarve ei ole yhtäjaksoista. Yleisimmät käyttökohteet ovat pienet korjaamot, rakennustyömaat, työpajat ja tietenkin vaativat harrastekäyttäjät. Huolto-/asennusautoihin paineilmakompressori on myös hyvä valinta.

Paineilmakompressorin toimintaperiaate

Paineilmakompressori on laitetyyppi, jossa paineilma tuotetaan puristamalla ilmaa sylinterissä männän avulla. Yksinkertaistettuna ajatellen sylinteri on kuin putki, jonka sisällä edestakaisin liikkuva mäntä puristaa ilmaan korkeaan paineeseen. Männän liikkuessa sylinterissä alaspäin, imeytyy ilma imuventtiilien kautta sylinteriin. Yksivaiheisessa kompressorissa ilma puristetaan mäntää ylöspäin liikuttamalla paineventtiilien kautta painesäiliöön. Jos kyseessä on monivaiheinen laite, ilma kulkeutuu puristusvaiheessa säiliön sijaan suoraan seuraavaan sylinteriin jäähdytyksen jälkeen, jossa ilma puristetaan vielä korkeampaan paineeseen, ennen kuin se toimitetaan paineilmasäilöön. Normaali paine on 8-14bar.

Öljyvoideltu mäntäkompressori lämpenee enemmän kuin öljyvoideltu ruuvikompressori, joten sitä ei voi käyttää yhtä pitkiä yhtenäisiä käyttöjaksoja kuin ruuvikompressoria, vaan sille on varattava ajoittaisia jäähdyttelyjaksoja. Laitetyypin valinnassa on huomioitava paineilmatarpeen jatkuvuus tai ajoittaisuus. Järjestelmä on kokonaisuudessaan suunniteltava vastaamaan käyttökohteen tarpeita.

Oikealla suunnittelulla ja riittävän kokoisella painesäiliöllä saadaan laitteelle riittävästi käyttötaukoja ja järjestelmästä toimiva. Lisäämällä vielä paineilmakuivaimen ja linjasuodattimen tai tarpeen vaatiessa useamman linjasuodattimen niin varmistat kuivan ja puhtaan paineilman saannin käyttöpisteelle. Riittävä jäähdytysilma tulee huomioida ja muistaa jättää riittävä väli seinän ja laitteen väliin. On myös erittäin tärkeä katsoa voimavirtalaitteen pyörimissuunta, jotta jäähdytysilma ohjautuu oikeaan suuntaan, eli kompressorin lohkon suuntaan. Nuoli myös osoittaa oikean pyörimissuunnan.

Paineilmakompressorin etuja

  • Huoltoväli jopa 3000 tuntia (Gentilin Clinic ja teollisuusmallit)
  • Oikein mitoitetussa järjestelmässä ja käyttötarkoituksen oikein huomioimalla laitteen käyttöikä on pitkä ja huoltokustannukset alhaiset.  Pienempiin huoltoihin kuuluu öljyn vaihto ja ilmanpuhdistimen vaihto / puhdistus. Isommissa huolloissa vaihdetaan ventiililevyt ja kiertokanget sekä männän renkaat.
  • Pehmeä käyttöääni (Öljytön Gentilin paineilmakompressori)
  • Saatavilla myös äänieristetty Mega Air MA BSIL paineilmakompressori (sijoitus mahdollista suoraan työskentely tilaan)

Kun ostat Kompressorikaupasta, niin saat parasta palvelua, nopeita huoltopalveluita, varaosia ja koko Suomen kattavan huoltoverkoston. Etelä-Suomessa toimipisteemme on Vantaalla. Asentajamme ovat koko ajan liikenteessä uudella kalustolla, joissa on tarvittavat työkalut ja yleisimmät varaosat kyydissä. Vantaalla meillä on kattava valikoima huolto-osia suoraan hyllyssä. Huolto-osa valikoimasta löytyy tarvittavat osat niin pienempiin kuin isompiin kompressoreihin ja kaikille merkeille. Koulutettu ja valtuutettu yhteistyökumppani hoitaa muun Suomen huoltotoimenpiteet ja asennukset. Verkostomme kattaa siis Suomen Hangosta Nuorgamiin.

Lisätietoja mäntäkompressorin huolloista voit tiedustella yhteys-sivulta

Mikäli meidän valikoimasta ei löydy sinulle sopivaa laitetta niin voit olla meihin yhteydessä. Kertomalla tarvitsemasi l/min, käyttötarkoituksen ja käyttösijainnin niin osaamme tarjota sinulle oikeanlaista laitetta meidän tilausvalikoimasta. esim. 450l/min, naulaimen käyttö, työmailla sisällä/ ulkona.

Edustamamme brändit ovat meidän maahantuomia ja pystymme varmasti tekemään laadukkaan ja kilpailukykyisen tarjouksen paineilmaan liittyen. Unohtamatta palvelua joka on vaatimattomasti parasta Suomessa! Olemme palvelumme tasosta ja palautteesta ylpeitä. Siitä kertoo meidän asiakkaidemme tyytyväisyys.

Youtube-kanavallamme on paineilmaan keskittyneitä videoita sekä laitearvosteluja.