Ruuvikompressori

Ruuvikompressori on paras vaihtoehto silloin, kun tarvitaan pitkiä aikoja vakaata painetta. Laadukkaat IES, KTC ja Boge brändien ruuvikompressorit kestävät erinomaisesti pitkää yhtäjaksoista käyttöä ilman pelkoa laitteen ylikuumenemisesta tai paineilmanlaadun heikkenemistä. Käyttövarma ja kestävä ruuvikompressori on nykypäivänä yleisin malli paineilmaverkon ylläpitäjänä.

Ruuvikompressorin toimintaperiaate

Ruuvikompressori puristaa ilman kahden ruuvinkierrettä muistuttavan roottorin välissä. Öljy voitelee matkalla elementin liikkuvia osia ja jäähdyttää puristettavaa ilmaa. Roottorit pyörivät vastakkaisiin suuntiin ja niiden välissä oleva tila pienenee ruuvipyörien kärkeä kohti mentäessä. Ruuvikompressorissa imuventtiilin kautta ruuvipyörien toisen päähän johdettua ilmaa pyöritetään ruuveilla eteenpäin, jolloin ilman tilavuus pienenee ruuvien välissä ja ilmanpaine kasvaa. Tämä yksinkertainen rakenne on varmatoiminen ja mahdollistaa paineilman tuoton korkealla hyötysuhteella.

Milloin ruuvikompressori on oikea valinta?

Ruuvikompressori on luotettavin vaihtoehto silloin kun paineilman käyttö on jatkuvaa. Parhaimmillaan ruuvikompressori on korjaamolla, jossa käytetään paljon paineilmatyökaluja, tai tuotantolaitoksissa joissa paineilman tarve on suuri.

Voiteluöljyksi voidaan vaihtaa myös elintarvikevoiteluöljy. Tämä mahdollistaa ruuvikompressorin käyttämisen elintarviketuotannossa, kuten esimerkiksi tuottamaan korkealaatuista paineilmaa lypsyrobottien tarpeisiin.

Ruuvikompressorin etuja

  • Ruuvikompressorit tuottavat huomattavasti vähemmän hukkalämpöä kuin mäntäkompressorit. Pitkä, yhtäjaksoinen käyttäminen ei ole niille ongelma
  • Jäähdytyksestä tulevan lämmön voi ohjata talviaikaan tuotantotilaan ja säästää lämmityskuluissa
  • Termostaatti ja jäähdytin huolehtivat öljyä jäähdyttämällä siitä, ettei ruuvikompressori pääse lämpenemään liikaa, tai ettei se käy liian kylmänä
  • Lisäämällä linjasuodattimen, öljy saadaan 99,99 prosenttisesti pois paineilman seasta
  • Voidaan käyttää huoltoautokäytössä tai vastaavassa, missä siirreltävät laitteet ovat yksi käytön perusvaatimuksista, sillä keveimmillään ruuvikompressori painaa alle 50 kg, mutta kestää silti jatkuvaa käyttöä
  • On/Off -tyyppisesti kytkeytyvien laitteiden käynnistymis- ja sammumisrajat ovat laajalti elektronisesti ohjelmoitavissa 0,1 bar tarkkuudella. Näissä laitteissa käytössä on myös sammumisviive, eli laite ei sammu heti asennetun yläpaineen saavutettuaan, vaan käyttö siirtyy ns. tyhjäkäynnille. Tällöin moottori ei jatkuvasti sammu ja käynnisty, mikä lisää laitteen käyttöikää

Oikealla paineilmajärjestelmän mitoituksella ja järjestelmän suunnittelulla saavutetaan paras lopputulos käyttötarpeen, kestävyyden ja taloudellisuuden osalta.

Muistathan huoltaa ruuvikompressorin joko käyttötuntien mukaan tai vähintään kerran vuodessa. Käytämme huolloissa pääsääntöisesti kolmea eri kokoista huoltosarjaa. Mikäli kaipaat lisätietoja huolloista ja huoltosarjoista laita sähköpostilla laitteesi merkki ja malli sekä käyttötunnit niin osaamme kertoa sinulle oikean huollon tarpeen.

Teemme myös huoltoja huoltosopimuksella. Huoltosopimuksen hyviä puolia on käyttäjän huolettomuus. Saat huoltotoimenpiteistä sähköisen pöytäkirjan ja me otamme yhteyttä aina kun huolto alkaa olla ajankohtainen ja sovimme huoltoajankohdan. Huollossa on kiinteä kustannus plus tarvittavat varaosat. Huoltosopimukseen sisältyy myös pikainen vikapäivystys, mikäli laitteeseen tulee yllättävä vikatilanne, tulemme paikalle mahdollisimman nopeasti. Tuomme maahan varaosia kaikenkokoisille ja merkkisille kompressoreille ja näin takaamme kilpailukykyiset hinnat.

Huomioithan että, jos tästä valikoimasta ei löydy sinulle sopivaa tuotetta, niin voit tiedustella meidän tilausvalikoimaa.

Tiedustelussa on hyvä mainita paineilman tarve l/min, käyttötarkoitus sekä käyttöpaikka. esim. 1000l/min, paineilmatyökaluille, autokorjaamo.

Katso Youtubesta IES Ruuvikompressorin eControl-käyttövalikon opastus ja muita paineilma-aiheisia videoita kanavaltamme.